נראה כי הם נמצאים בכל מקום בימים אלה. מאמנות ומוזיקה ועד טאקו ונייר טואלט, הנכסים הדיגיטליים האלה נמכרים בכמויות – חלקם במיליוני דולרים.

אבל האם NFTs שווים את הכסף – או שזה טרנד? כמה מומחים אומרים שהם בועה שמוכנה להתפוצץ, כמו שיגעון הדוט-קום או Beanie Babies. אחרים מאמינים ש-NFTs כאן כדי להישאר, ושהם ישנו את ההשקעה לנצח.

מה זה NFT?
NFT הוא נכס דיגיטלי המייצג אובייקטים בעולם האמיתי כמו אמנות, מוזיקה, פריטים במשחק וסרטונים. הם נקנים ונמכרים באינטרנט, לעתים קרובות עם מטבעות קריפטוגרפיים , והם בדרך כלל מקודדים עם אותה תוכנה בסיסית כמו קריפטו רבים.

למרות שהם קיימים מאז 2014, NFTs זוכים לשמצה כעת מכיוון שהם הופכים להיות דרך פופולרית יותר ויותר לקנות ולמכור יצירות אמנות דיגיטליות. שוק ה-NFT היה שווה 41 מיליארד דולר ב-2021 לבדה, סכום שמתקרב לשווי הכולל של כל שוק האמנות העולמית.

NFTs הם גם בדרך כלל יחידים מסוגם, או לפחות אחד בהפעלה מוגבלת מאוד, ויש להם קודי זיהוי ייחודיים. “בעיקרון, NFTs יוצרים מחסור דיגיטלי”, אומר ארי יו, יו”ר התאחדות תעשיית הטכנולוגיה של וושינגטון, Cascadia Blockchain Council ומנכ”ל Yellow Umbrella Ventures.

זה עומד בניגוד מוחלט לרוב היצירות הדיגיטליות, שההיצע שלהן כמעט תמיד אינסופי. באופן היפותטי, ניתוק האספקה ​​אמור להעלות את הערך של נכס נתון, בהנחה שהוא מבוקש.

, האסימונים האלו, היו יצירות דיגיטליות שכבר קיימות בצורה כלשהי במקומות אחרים, כמו קטעי וידאו איקוניים ממשחקי  או גרסאות מאובטחות של אמנות דיגיטלית שכבר מרחפת באינסטגרם.

האמן הדיגיטלי המפורסם מייק וינקלמן, הידוע יותר בשם “ביפל”, יצר חיבור של 5,000 ציורים יומיים  “EVERYDAYS: The First 5000 Days”, שנמכר בכריסטי’ס תמורת שיא של 69.3 מיליון דולר .

כל אחד יכול להציג את התמונות הבודדות – או אפילו את כל הקולאז’ של התמונות באינטרנט בחינם. אז למה אנשים מוכנים להוציא מיליונים על משהו שהם יכולים בקלות לצלם מסך או להוריד?

מכיוון ש-NFT מאפשר לקונה להחזיק בפריט המקורי. לא רק זה, הוא מכיל אימות מובנה, המשמש כהוכחה לבעלות. אספנים מעריכים את “זכויות התרברבות דיגיטליות” כמעט יותר מהפריט עצמו.

במה שונה NFT ממטבע קריפטו?
NFT ראשי תיבות של אסימון שאינו ניתן לשינוי. הוא נבנה בדרך כלל באמצעות אותו סוג של תכנות כמו מטבעות קריפטוגרפיים, כמו ביטקוין או Ethereum , אבל כאן מסתיים הדמיון.

כסף פיזי ומטבעות קריפטוגרפיים הם “ניתנים לשינוי”, כלומר ניתן לסחור בהם או להחליף ביניהם. הם גם שווים בערכם – דולר אחד תמיד שווה דולר אחר; ביטקוין אחד תמיד שווה לביטקוין אחר. הניתנות של קריפטו הופכת אותו לאמצעי מהימן לביצוע עסקאות בבלוקצ’יין.

NFTs הם שונים. לכל אחד מהם יש חתימה דיגיטלית שלא מאפשרת החלפת NFTs בעבור או שווה אחת לשניה (ולכן, בלתי ניתנת לשינוי).